

Bordsbokning
Det bästa sättet för dig att uppleva Teatergrillen är genom att boka ett bord här.
Är ni 9 personer eller fler? Kontakta oss på: info@teatergrillen.se
För eventuella frågor kontakta oss gärna på telefon: 08-54503565
Menyn
-
Jubileumsmeny för att fira Teatergrillen 80 år! Serveras från 17.00.
Kanapéer - Kalixlöjrom med klassiska tillbehör
- Sotad piggvar på bit med brytbönor, citron, riven pepparrot och sauce beurre blanc
- eller
- Steak Hasse; flamberad oxfilé med pepparsås, smörstekta haricots verts och råstekt potatis
- Riche Gala
- Pris: 1255 kr
-
Årets gästkock under Wretmandagarna är Desirée Jaks. Menyn serveras från 17:00 den 23–24 oktober.
-
Förrätter
Nässelsoppa – Nässlor, rostad kycklingbuljong, inkokt Amandinepotatis, ramslökskapris och Kalix Löjrom 365 kr - Moules en croûte – Vinkokta blåmusslor från Bohuslän, varmrökt sidfläsk, jalapeño, persilja, vitlök och smördeg 290 kr
- Hummer Årets Kock 2023 – Svensk hummer flamberad i OP Andersson, smörad hummersås smaksatt med chili, morotskräm, pumpa och citrus 395 kr
-
Varmrätter
Mammas kroppkaka – Smörstekta kroppkakor med surkål & svamp, fjolårets murklor, smörad svampbuljong och kålblad 385 kr 385 kr - Abborre meunière – Konjaksflamberade kantareller, spenat, tournerad potatis och beurre blanc smaksatt med anjovis 495 kr
- Rensarvssadel – Gräddsås smaksatt med grönpeppar, svartvinbärsgelé, rödbetor och potatismos 495 kr
- Schnitzel Cordon bleu – Kotlett & lufttorkad skinka från Linderoc gris, Efterglöd ost. Serveras med pommes Anna, trädgårdsallad, saltgurka och löksmör med gröna ärtor 395 kr
-
Efterrätter
Coupe Melba – Inkokta svenska persikor, gräddmousse smaksatt med vanilj och vilthallonsorbet 165 kr - Sernik – Polsk ostkaka, blåbär och citrontimjan 145 kr
- Till kaffet – Varm tigerkaka 85 kr
- Med reservation för eventuella förändringar.
- Höstsallad med gulbetor på tre sätt, friterad kål, pistagenötter och Västerbottensost 195
- Gräddstekta kantareller på levainbröd med krasse och parmesan 205
- Toast Skagen med löjrom 245
- Toast Pelle Janzon; 15g löjrom, oxfilé, äggula och hackad rödlök 275
- Matjesill med hackat ägg, smetana, gräslök, rödlök och brynt smör 195
- Kalixlöjrom (30g) med klassiska tillbehör 355
- ½ Råbiff på svenskt hängmörat innanlår med kapris, lök, tartarsås, cornichoner och persilja 225
- Terrin på bakad anklever och lättrökt ankbröst med portvinskokta plommon och brioche 275
- Pata Negra de Salamanca 285
- Ostron; Marennes-Oléron no3 1st 45, 1/2 dussin 230, 1/1 dussin 430
- Färskkokt Maine-hummer med majonnäs och smörstekt toast ½ 390 1/1 765
- *Ostron och musslor är så kallade "högrisklivsmedel" som kan orsaka allergiska reaktioner
- Osetra-kaviar, serveras med smörstekt toast, ägg, syrad lök, syrad grädde 15g 595 / 30g 975 / 50g 1595
- Kantarellrisotto med rostad jordärtsskocka och parmesan ½ 225 1/1 345
- Halstrad torsk med rostad pumpa, morot, smörsås och pilaffris med brynt smör och signalkräfta 495
- Bakad rödingfilé med fänkål, kräftvelouté, forellrom och dill 395
- Steak Hasse; flamberad oxfilé med pepparsås, smörstekt haricots verts och råstekt potatis 605
- Biff Rydberg 525
- 1/1 Råbiff på svenskt hängmörat innanlår med kapris, rödlök, tartarsås, cornichonger, sallad och pommes frites 335
- Konfiterat anklår med puylinser, rostad vitlök, frissésallad och potatisgratäng 385
- Sotad piggvar på bit med haricot vert, citron, färskriven pepparrot och sauce beurre blanc 645
- Hängmörad T-benstek (700gr) med sauce béarnaise, tomatsallad och pommes frites Serveras 2 pers 1495
- Grillad svensk entrecôte med tomatsallad, pommes frites och sauce béarnaise 595
- Côte de boeuf, Wagyu (800g) med rödvinssås, sauce béarnaise, mixsallad, haricots verts och pommes frites 2590
- Svensk saltinbakad entrecôte med grönsallad, sauce béarnaise och pommes frites 585
- ”Cookie and ice cream” brynt smör-cookie med vaniljglass och varm kolasås 135
- Chokladmousse med hjortron och karamelliserad kakao 145
- Riche Gala 140
- Crème brûlée 130
- Coupe Colonel 145
- Äppelfrangipane med kanel och vaniljsås 145
- Mjölkchokladtryffel med hallon 60
- Tre sorters ost med fikonmarmelad och fröknäcke 225
Vi är Teatergrillen
Tore Wretman öppnade Teatergrillen 1945 som en systerkrog till Riche. Vi erbjuder mer än ett traditionellt restaurangbesök, även om mycket med Teatergrillen är klassiskt.


Historia
1945 öppnades Teatergrillen och var från början det lite enklare alternativet till Riche. Med Dramaten runt hörnet blev det snabbt ett stammisställe för folk i kultursfären. Närheten till kulturella uttryck är en självklar del av vårt DNA och det syns överallt i våra rum. Inredningen som är i stort sett orörd sedan 60-talet är bland de äldst bevarade i landet – den är också inspirerad av teatern. Faktum är att vårt enda tvåmannabord i matsalen var Ingemar Bergmans favoritplats och är idag döpt till Bergmanbordet.
Tradition
Vi tycker det är både kul och viktigt att hålla våra årliga gastronomiska traditioner vid liv. Till dessa hör kräftskivan, Wretmandagar och löjromsdagar. Med dessa vill fira glädjen och njutningen, lyfta upp råvaror och framför allt skapa minnen.
Konst
Vår konstsamling har vuxit fram genom åren och man kan se konst i princip överallt. Till och med på insidan av toalettstolarna, där återfinns Roger Anderssons verk Down On Your Knees som blottlägger diskrepansen mellan våra förväntningar och det faktiska. Vår samling håller idag skickliga konstnärer så som Lars Ajimer, Charlotta Burman, Stefano Beccari och Karin Mamma Andersson.


Stora sällskap
På hemsidan kan du boka bord för upp till 8 personer. Är ni 9 eller fler ber vi er skicka en bokningsförfrågan.