Hero banner Hero banner

Teatergrillens berättelse

Tore Wretman öppnade Teatergrillen 1945 som en systerkrog till Riche. Här kan man förvänta sig mer än ett traditionellt restaurangbesök, även om mycket med Teatergrillen är klassiskt.

Vår mat är alltid tillagad av riktigt bra råvaror, det är något vi aldrig tummar på. Några rätter som kommit att bli gästers favoriter genom åren är vår piggvar med primörer, saltinbakad svensk entrecôte och löjrom. Exklusiva råvaror som tillagas i klassisk husman-stil med franska influenser – men i en nytänkande anda.

 

 

 

Vi gillar att visa upp vårt hantverk, därför är det en del av upplevelsen att man får se när vi benar ur fisken, trancherar köttet eller flamberar de svenska vinteräpplena – precis vid bordskanten.”

 

 

En viktig del av upplevelsen som vi vill att våra gäster ska få erfara – är service i världsklass och matsalsarbete. Idag är det norm att mat kommer upplagd på tallriken som ställs framför gästerna. Vi gillar att visa upp vårt hantverk, därför är det en del av upplevelsen att man får se när vi benar ur fisken, trancherar köttet eller flamberar de svenska vinteräpplena – precis vid bordskanten. Våra sommelierer finns dessutom alltid redo och har en av Stockholms bästa vinkällare att välja från. De utgår från er smak, maten och tillfället för att ge er den bästa föreningen mellan mat och vin. Hos oss är det vänligt, personligt, professionellt och följsamt.

Stora sällskap

På hemsidan kan du boka bord för upp till 8 personer. Är ni 9 eller fler ber vi er skicka en bokningsförfrågan.

Vi är en stor familj

Svenska Brasserier är samlingsnamnet för en familj restauranger som står bakom några av landets mest intressanta koncept. Vi skapar mötesplatser med stora salar och mycket plats, har generösa öppettider, maten är vällagad och alltid gjord på högklassiga råvaror. Vår service är något utöver det vanliga och på Teatergrillen är vi särskilt bra på klassiskt matsalsarbete som att vi trancherar fisk, skär upp kött vid bordet och flamberar.

 

Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter inom koncernen och vi är stolta över den härliga gemenskapen som finns bland våra medarbetare. Du får bra förmåner i en seriös koncern och för oss är det viktigt att vi har kul på jobbet ihop. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.