Hero banner Hero banner

Vill du veta hur Svenska Brasserier tar ansvar?

Teatergrillen är en del av Svenska Brasserier och koncernens hållbarhetsarbete är kopplat till FN:s globala mål inom ramverket för Agenda 2030. Vi har valt ut de mål vi anser vara de viktigaste utifrån vår egen verksamhet och de områden vi hoppas göra skillnad.

 

Vi fokuserar på jämställdhet, anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt, minskad ojämlikhet, hållbar konsumtion och produktion, hav och marina resurser och ekosystem och biologisk mångfald.

 

Svenska Brasserier är bra, men vi är långt ifrån perfekta. Vi anser att hållbarhetsarbetet är extremt viktigt och vi är riktigt stolta över både arbetet vi gör och allt vi vill uppnå.

 

Vi har gjort framsteg inom jämställdheten på vårt företag med allt fler kvinnliga ledare. Minskat våra inköp av buteljerat vatten med 29% och vem visste att några färre disktrasor per restaurang kunde resultera i en besparing på nästa n3000 kvadratmeter cellulosa.

 

Många av de här hållbarhetsåtgärderna är dessutom inte bara bra för klimatet – utan också för våra gäster. Till skillnad mot majoriteten av restauranger har vi ett eget fiskrenseri, det innebär att vi är förstahandsmottagare av fisk. Vi får således handla direkt från både fiskare och auktioner. Och i slutändan leder det till att vi kan välja fisk som inte fiskats oetiskt och få så bra råvaror till våra gäster som möjligt.

 

Vi är även stolta fiskebåtsägare. Båten heter SM4 Tarona och den tar upp strömming, öring, sik, nors och abborre som serveras på Svenska Brasseriers restauranger och som säljs i Sturehofs Matmarknad. Vi har börjat småskaligt men har för ambition att utöka verksamheten då vi tror att såväl samvete som matupplevelse blir bättre när vi kan kontrollera maten hela vägen.

 

Men det är inte bara fisk vi brinner för utan självklart också frukt och grönsaker. Vi värnar om att ha täta samarbeten med våra producenter och har sedan Ulriksdals Värdshus blev en del av koncernen också börjat med egna odlingar. Ulriksdals köksträdgård fokuserar främst på bladgrönt, örter och blommor men där odlas också bönor och zucchini. Då vi numera odlar själva kan vi se till att grönsakerna drivs fram på ett hållbart sätt och råvarorna hamnar på våra gästers tallrikar inom loppet av några timmar. Fräschare grönsaker kan du inte få på din tallrik.

Tidigare hållbarhetsredovisningar

 

 

 

Det här är vår inköpspolicy

 

Vi ser Norden som vår lokala marknad och det är ifrån Norden som vi i första hand gör våra inköp. Vi tänker alltid långsiktigt och vill att både vi och Jorden ska må bra även i framtiden. Därför värnar vi om långa samarbeten och är alltid självkritiska för att vårt avtryck på omvärlden ska vara så positivt som möjligt.

 

Läs vår inköpspolicy