Varmt välkommen till Teatergrillen i april för att hylla det gastronomiska arvet efter vår grundare, Tore Wretman, med konceptet ”Nio sjötungor under nio dagar”. Under dessa kvällar står sjötungan – en av Wretmans absoluta favoritråvaror – i centrum, där vi erbjuder en ny, exklusiv rätt med sjötunga varje kväll från 17:00 under nio dagar.
Årets meny:
Med reservation för eventuella förändringar i meny och pris.
Tisdag 8 april: Sole Saint-Germain
Helstekt sjötunga toppad med mie de pain och örter, serveras med stekt pommes parisienne och sauce béarnaise
795 kr
Onsdag 9 april: Sole au champagne
Champagnepocherad hel sjötunga serveras med löjrom, champagnevelouté och pilaffris
845 kr
Torsdag 10 april: Sole Walewska
Vinpocherad sjötungafilé med hummersås, hummer och pommes duchesse
865 kr
Tisdag 15 april: Sole à la Normande
Helstekt sjötunga med pocherat ostron, blåmusslor, champinjoner, räkor och sauce Normande
835 kr
Onsdag 16 april: Filets de sole Lady Egmont
Bakad sjötungafilé, svampduxelle, grön sparris, vitvinssås och potatispuré
795 kr
Torsdag 17 april: Sole Marguerite
Sjötungafilé pocheras i sherry och vermouth, serveras med sås Marguerite och pilaffris
815 kr
Tisdag 22 april: Sole avec coquilles Saint-Jacques
Sjötungafilé med kammusslor, inkokt vit sparris och beurre blanc med forellrom
845 kr
Onsdag 23 april: Sole à la bordelaise
Grillad hel sjötunga med sauce bordelaise monterad med rökt märgben, toppmurklor och smörstekt potatis
815 kr
Torsdag 24 april: Sole Parisienne
Vitvinspocherad hel sjötunga med champinjoner, svart tryffel, kräftstjärtar och smörsås
865 kr
Evenemanget äger rum den 8–10, 15–17 och 22–24 april från kl. 17:00. Boka ditt bord idag, sås ses vi i april för att njuta av den fantastiska sjötungan.