Musikalföreställning på Teatergrillen: Gustav Vasa – The Musical

Under hösten förvandlas Teatergrillen till en faktiskt teater. Under några utvalda söndagar visar vi föreställningen ”Gustav Vasa – The Musical” i vår restaurang. Varmt välkommen! Biljetter köper du här.

Information om föreställningen: 

Vår sittande kung firar 50 år på tronen, likaså hiphopen – vad bättre än att också uppmärksamma det svenska 500-årsjubileet i en rappad musikal om Gustav Vasas landsbygge? För en exklusiv publik på Teatergrillen Stockholm sjunger Gustav Vasa ut om sin resa till makten för det Sverige vi alla lever i idag. Men… sitter inte skägget lite väl löst på Gustav, är inte manteln lite för stor över axlarna – på bekostnad av vad byggdes egentligen svenskheten?

Välkommen till en rappad musikal med folkmusiktoner om gemenskap, våld och falukorv!

”Teater på restaurang är inte något nytt fenomen, men när Astrid Menasanch Tobieson satte upp en pjäs i Lilla Baren på Riche hände något som gav genomslag i teatersverige. Pjäsen valdes ut till scenkonstbiennalen 2022 och gjorde succé. Det kändes så roligt när frågan kom om Astrid och hennes ensemble kunde göra återtåg i restaurangvärlden för att uppmärksamma Sverige som 500-åring. Denna gång föll valet på en lokal medSveriges äldst bevarade restauranginteriör, Teatergrillen. Astrids skarpa intellekt och sinne för humor som nu boostas av Saga Berlin, och kanaliseras via den briljanta Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén skapar alla förutsättningar för att göra svallvågor genom teatersverige igen. Det är en ära att få varit en liten facilitator i denna uppsättning.”

-Calle Carboni, Konstansvarig på Svenska Brasserier

Åldergräns: 18 år.
Text och musik: Astrid Menasanch Tobieson, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén
Regi: Astrid Menasanch Tobieson & Saga Berlin
Medverkande: Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén
Producent: Julia Landegren
Mask: Daniela Krestelica
Kostym: Leffe Kronlöf
Koreograf: Sepideh Khodarahmi
Ljus: Hannele Philipson, Mikaela Lindgren & Laila Svantesson
Kör: Harmony Bells
Föreställningen presenteras av
Astrid Menasanch Tobieson & Julia Landegren
med stöd från Sveriges Författarfond.

Kalendariet