thumbnail mobile

Vernissage för Liselotte Watkins, utställning på Teatergrillen.

Varmt välkomna på Vernissage på Teatergrillen torsdag den 16e maj kl 17:00-19:00 i närvaro av konstnär.
Under vernissage bjuder Teatergrillen på förfriskning. Stötta gärna Teatergrillens konstsatsning genom att boka bord eller avnjuta en måltid i anslutning till vernissage.
Verken är till salu och verklista finns på plats.
Liselotte Watkins
Teatergrillen
torsdag 16e maj 2024 – söndag 14 juli 2024

Liselotte Watkins, utställning på Teatergrillen.
Teatergrillen presenterar stolt en efterlängtad återkomst.

Liselotte Watkins har en historia med väggarna på Riche och Teatergrillen, de första verk hon visade på Teatergrillen (i början av 2000-talet) ledde fram till hennes samarbete med Prada. 2009 presenterade hon utställningen Kamikaze med utlämnande teckningar och sparsmakade linjer som föreställde nakna kvinnor. De nakna personerna porträtterades som nyvakna och lite lätt neurotiska, benämningen Kamikaze fick dessa kvinnor av Liselottes väninna Lisa Milberg, som i sin tur inspirerats av ett Woody Allen citat. Hon ritade på stora vita ark med tjocka tuschpennor.  29 augusti 2012 kom Liselotte Watkins tillbaka till Riche med utställningen Porträtt och flora, som bestod av  självporträtt och flora. År 2012 avslöjade även Liselotte Watkins att hon funderade på att måla keramikkrukor och fat, det har nu blivit verklighet och hennes krukor har sedan dess synts på vitt skilda ställen som butiker, Another Stories, och nu senast köpte Handelshögskolan in två platsspecifika Amforor som står permanent i entrén. Liselotte bor och arbetar i Italien sedan innan 2009.

Utställningen består av ca 12 större verk, varav tre endast är synliga från gatan, och verken är fulla med referenser till andra verk och litteratur. I Teatergrillens tre fönsternischer visas en underbar svit av verk som kompletterar och korrelerar till Lars Aijmers fresk i Teatergrillen. Liselotte presenterar även en serie mindre verk som är böcker som hon målat på och sedan låtit rama in.

Liselotte har sedan ett tag nu arbetat med CF Hill som varit med och möjliggjort denna utställning.

Utställningen är öppen för allmänheten och kan ses under restaurangens ordinarie öppettider. Utställningarna pågår till och med den 14e juli.

Liselotte Watkins på Teatergrillen visas 2024-05-16 till 2024-07-14