

Mat och dryck
Allt på vår meny lagas med omsorg och lyfter fram de unika smakerna hos råvarorna. Njut av hummer, ostron, kaviar, anklever, piggvar på ben, entrecôte, vin från vår gedigna samling och mycket mer.
Menyn
- Färsk Kalixlöjrom (30g) med klassiska tillbehör 345
- Inkokt vit sparris med sauce hollandaise, färsk stenbitsrom, kavringssmul och smörgåskrasse 265
- Gravad lax med ponzumajonnäs, friterad aubergine ”five-spice” och rädisa 195
- Toast Skagen med löjrom 245
- Toast Pelle Janzon; 15g löjrom, oxfilé, äggula och hackad rödlök 15g Osetra kaviar, oxfilé, äggula från vaktel och hackad rödlök Löjrom 275 Osetra 795
- ½ Råbiff på svenskt hängmörat innanlår med kapris, rödlök, rödbetor, tartarsås, cornichonger och persilja (blandas vid bordet) 225
- Pata Negra de Salamanca 285
- Ostron; Marennes-Oléron no3 1st 45, 1/2 dussin 230, 1/1 dussin 430
- ½ parmesan-gratinerad hummer med smörstekt toast och aioli 395
- Färskkokt Maine-hummer med majonnäs och smörstekt toast ½ 390 1/1 765
- *Ostron och musslor är så kallade "högrisklivsmedel" som kan orsaka allergiska reaktioner
- Osetra-kaviar, serveras med smörstekt toast, ägg, syrad lök, syrad grädde 15g 595 / 30g 975 / 50g 1595
- Risotto med grillad cime di rapa, färsk ramslök, parmesan, citron och rostade pinjenötter ½ 195 1/1 285
- Bakad rödingfilé med beurre blanc, forellrom, gräslök, rostad spetskål, mandlar och potatispuré 385
- Ångad torsk med räkor, pepparrot, dill och Sauce hollandaise 465
- 1/1 parmesan-gratinerad hummer med pommes frites och aioli 795
- Grillad tonfisk med haricots verts, Taggiasca-oliver, kronärtskocka, manchego, marconamandlar, boquerones, chili och citron 405
- Steak Hasse; flamberad oxfilé med pepparsås, smörstekt haricots verts och råstekt potatis 595
- Biff Rydberg 485
- 1/1 Råbiff på svenskt hängmörat innanlår med kapris, rödlök, rödbetor, tartarsås, cornichonger och persilja, serveras med sallad och pommes frites (blandas vid bordet) 355
- Confiterat pärlhönelår med tryfferade cocobönor, semitorkade plommontomater och persillade 375
- Kalvlever Anglais med kapris, bacon, rödvinssås och potatispuré 315
- Sotad piggvar på bit med haricot vert, citron, färskriven pepparrot och sauce beurre blanc 645
- Hängmörad T-benstek (700gr) med sauce béarnaise, tomatsallad och pommes frites Serveras 2 pers 1390
- Côte de boeuf, Wagyu (800g) med rödvinssås, sauce béarnaise, mixsallad, haricots verts och pommes frites Serveras 2 pers 2590
- Grillad svensk entrecôte med tomatsallad, pommes frites och sauce béarnaise 545
- Svensk saltinbakad entrecôte med grönsallad, sauce béarnaise och pommes frites 585
- “Cookie and ice cream” Brynt smör-cookie med vaniljglass och varm kolasås 155
- Varm chokladfondant med hallonsorbet 145
- Vaniljpanacotta med glasrabarber och krossade drömmar 145
- Riche Gala 140
- Crème brûlée 130
- Coupe Colonel 145
- Smulpaj med rabarber, mandelkaka och vaniljsås 135
- Dammsugare 65
- Chokladtryffel smaksatt med apelsin 55
- Tre sorters ost med fikonmarmelad och fruktbröd 225
- Friterad Camembert med hjortron och friterad persilja 175
-
Nio sjötungor under nio dagar
I april hyllar vi det gastronomiska arvet från Tore Wretman genom att servera nio olika rätter med han favoritfisk: sjötungan. Med reservation för eventuella förändringar i meny och pris. -
Tisdag 8 april: Sole Saint-Germain
Helstekt sjötunga toppad med mie de pain och örter, serveras med stekt pommes parisienne och sauce béarnaise 795 kr -
Onsdag 9 april: Sole au champagne
Champagnepocherad hel sjötunga serveras med löjrom, champagnevelouté och pilaffris 845 kr -
Torsdag 10 april: Sole Walewska
Vinpocherad sjötungafilé med hummersås, hummer och pommes duchesse 865 kr -
Tisdag 15 april: Sole à la Normande
Helstekt sjötunga med pocherat ostron, blåmusslor, champinjoner, räkor och sauce Normande 835 kr -
Onsdag 16 april: Filets de sole Lady Egmont
Bakad sjötungafilé, svampduxelle, grön sparris, vitvinssås och potatispuré 795 kr -
Torsdag 17 april: Sole Marguerite
Sjötungafilé pocheras i sherry och vermouth, serveras med sås Marguerite och pilaffris 815 kr -
Tisdag 22 april: Sole avec coquilles Saint-Jacques
Sjötungafilé med kammusslor, inkokt vit sparris och beurre blanc med forellrom 845 kr -
Onsdag 23 april: Sole à la bordelaise
Grillad hel sjötunga med sauce bordelaise monterad med rökt märgben, toppmurklor och smörstekt potatis 815 kr -
Torsdag 24 april: Sole Parisienne
Vitvinspocherad hel sjötunga med champinjoner, svart tryffel, kräftstjärtar och smörsås 865 kr
Vin som serveras per glas och annan dryck
- NV Pol Roger, Brut Réserve, Champagne, Fr 210
- 2019 Albet i Noya, Cava Petit Albet, Brut Reserve, Penedès, Sp 145
- Dom Henri Bourgeois, "La Travertin", Pouilly-Fumé, Loire, Fr 200
- Dom Louis Moreau, Chablis, Bourgogne, Fr 230
- Bolla, Pinot Grigio delle Venezie, Trentino, It 150
- Villa Wolf, Riesling Dry, Pfalz, Ty 170
- Chateau Minuty "M" de Minuty, Côtes de Provence, Fr 160
- Delas Frères, Saint Esprit, Côtes du Rhône, Fr 160
- Black Stallion, North Coast, Cabernet Sauvignon, Kalifornien, Us 230
- Hahn Family Wines, Pinot Noir, Kalifornien, Us 180
- Prunotto, "Occhetti" Langhe Nebbiolo, Piemonte, It 240
- Leitz, Eins zwei zero, Non Alcoholic Sparkling Riesling, Ty 95/25cl
- Carlsberg, Non Alcoholic, Danmark (fat) 45
- Mikkeller, Drink´in the Sun, Non Alcoholic, Danmark (flaska) 75
- Pomologik, Ingrid Marie, Äppelmust, Sverige (25cl) 75
- Pomologik, Hopple Äppelcider med Humle, Sverige (25cl) 85

Fullständig vinlista
God mat smakar bäst med ett passande vin, här kan du se hela vår vinlista.

Teatergrillens berättelse
Tore Wretman öppnade Teatergrillen 1945 som en systerkrog till Riche. Vi erbjuder mer än ett traditionellt restaurangbesök, även om mycket med Teatergrillen är klassisk.

Stora sällskap
På hemsidan kan du boka bord för upp till 8 personer. Är ni 9 eller fler ber vi er skicka en bokningsförfrågan.