

Bordsbokning
Det bästa sättet för dig att uppleva Teatergrillen är genom att boka ett bord här.
Är ni 9 personer eller fler? Kontakta oss på: info@teatergrillen.se
För eventuella frågor kontakta oss gärna på telefon: 08-54503565
Menyn
- Färsk Kalixlöjrom (30g) med klassiska tillbehör 345
- Inkokt vit sparris med sauce hollandaise, färsk stenbitsrom, kavringssmul och smörgåskrasse 265
- Gravad lax med ponzumajonnäs, friterad aubergine ”five-spice” och rädisa 195
- Toast Skagen med löjrom 245
- Toast Pelle Janzon; 15g löjrom, oxfilé, äggula och hackad rödlök 15g Osetra kaviar, oxfilé, äggula från vaktel och hackad rödlök Löjrom 275 Osetra 795
- ½ Råbiff på svenskt hängmörat innanlår med kapris, rödlök, rödbetor, tartarsås, cornichonger och persilja (blandas vid bordet) 225
- Pata Negra de Salamanca 285
- Ostron; Marennes-Oléron no3 1st 45, 1/2 dussin 230, 1/1 dussin 430
- ½ parmesan-gratinerad hummer med smörstekt toast och aioli 395
- Färskkokt Maine-hummer med majonnäs och smörstekt toast ½ 390 1/1 765
- *Ostron och musslor är så kallade "högrisklivsmedel" som kan orsaka allergiska reaktioner
- Osetra-kaviar, serveras med smörstekt toast, ägg, syrad lök, syrad grädde 15g 595 / 30g 975 / 50g 1595
- Risotto med grillad cime di rapa, färsk ramslök, parmesan, citron och rostade pinjenötter ½ 195 1/1 285
- Bakad rödingfilé med beurre blanc, forellrom, gräslök, rostad spetskål, mandlar och potatispuré 385
- Ångad torsk med räkor, pepparrot, dill och Sauce hollandaise 465
- 1/1 parmesan-gratinerad hummer med pommes frites och aioli 795
- Grillad tonfisk med haricots verts, Taggiasca-oliver, kronärtskocka, manchego, marconamandlar, boquerones, chili och citron 405
- Steak Hasse; flamberad oxfilé med pepparsås, smörstekt haricots verts och råstekt potatis 595
- Biff Rydberg 485
- 1/1 Råbiff på svenskt hängmörat innanlår med kapris, rödlök, rödbetor, tartarsås, cornichonger och persilja, serveras med sallad och pommes frites (blandas vid bordet) 355
- Confiterat pärlhönelår med tryfferade cocobönor, semitorkade plommontomater och persillade 375
- Kalvlever Anglais med kapris, bacon, rödvinssås och potatispuré 315
- Sotad piggvar på bit med haricot vert, citron, färskriven pepparrot och sauce beurre blanc 645
- Hängmörad T-benstek (700gr) med sauce béarnaise, tomatsallad och pommes frites Serveras 2 pers 1390
- Côte de boeuf, Wagyu (800g) med rödvinssås, sauce béarnaise, mixsallad, haricots verts och pommes frites Serveras 2 pers 2590
- Grillad svensk entrecôte med tomatsallad, pommes frites och sauce béarnaise 545
- Svensk saltinbakad entrecôte med grönsallad, sauce béarnaise och pommes frites 585
- “Cookie and ice cream” Brynt smör-cookie med vaniljglass och varm kolasås 155
- Varm chokladfondant med hallonsorbet 145
- Vaniljpanacotta med glasrabarber och krossade drömmar 145
- Riche Gala 140
- Crème brûlée 130
- Coupe Colonel 145
- Smulpaj med rabarber, mandelkaka och vaniljsås 135
- Dammsugare 65
- Chokladtryffel smaksatt med apelsin 55
- Tre sorters ost med fikonmarmelad och fruktbröd 225
- Friterad Camembert med hjortron och friterad persilja 175
-
Nio sjötungor under nio dagar
I april hyllar vi det gastronomiska arvet från Tore Wretman genom att servera nio olika rätter med han favoritfisk: sjötungan. Med reservation för eventuella förändringar i meny och pris. -
Tisdag 8 april: Sole Saint-Germain
Helstekt sjötunga toppad med mie de pain och örter, serveras med stekt pommes parisienne och sauce béarnaise 795 kr -
Onsdag 9 april: Sole au champagne
Champagnepocherad hel sjötunga serveras med löjrom, champagnevelouté och pilaffris 845 kr -
Torsdag 10 april: Sole Walewska
Vinpocherad sjötungafilé med hummersås, hummer och pommes duchesse 865 kr -
Tisdag 15 april: Sole à la Normande
Helstekt sjötunga med pocherat ostron, blåmusslor, champinjoner, räkor och sauce Normande 835 kr -
Onsdag 16 april: Filets de sole Lady Egmont
Bakad sjötungafilé, svampduxelle, grön sparris, vitvinssås och potatispuré 795 kr -
Torsdag 17 april: Sole Marguerite
Sjötungafilé pocheras i sherry och vermouth, serveras med sås Marguerite och pilaffris 815 kr -
Tisdag 22 april: Sole avec coquilles Saint-Jacques
Sjötungafilé med kammusslor, inkokt vit sparris och beurre blanc med forellrom 845 kr -
Onsdag 23 april: Sole à la bordelaise
Grillad hel sjötunga med sauce bordelaise monterad med rökt märgben, toppmurklor och smörstekt potatis 815 kr -
Torsdag 24 april: Sole Parisienne
Vitvinspocherad hel sjötunga med champinjoner, svart tryffel, kräftstjärtar och smörsås 865 kr
Vi är Teatergrillen
Tore Wretman öppnade Teatergrillen 1945 som en systerkrog till Riche. Vi erbjuder mer än ett traditionellt restaurangbesök, även om mycket med Teatergrillen är klassiskt.


Historia
1945 öppnades Teatergrillen och var från början det lite enklare alternativet till Riche. Med Dramaten runt hörnet blev det snabbt ett stammisställe för folk i kultursfären. Närheten till kulturella uttryck är en självklar del av vårt DNA och det syns överallt i våra rum. Inredningen som är i stort sett orörd sedan 60-talet är bland de äldst bevarade i landet – den är också inspirerad av teatern. Faktum är att vårt enda tvåmannabord i matsalen var Ingemar Bergmans favoritplats och är idag döpt till Bergmanbordet.
Tradition
Vi tycker det är både kul och viktigt att hålla våra årliga gastronomiska traditioner vid liv. Till dessa hör kräftskivan, Wretmandagar och löjromsdagar. Med dessa vill fira glädjen och njutningen, lyfta upp råvaror och framför allt skapa minnen.
Konst
Vår konstsamling har vuxit fram genom åren och man kan se konst i princip överallt. Till och med på insidan av toalettstolarna, där återfinns Roger Anderssons verk Down On Your Knees som blottlägger diskrepansen mellan våra förväntningar och det faktiska. Vår samling håller idag skickliga konstnärer så som Lars Ajimer, Charlotta Burman, Stefano Beccari och Karin Mamma Andersson.


Stora sällskap
På hemsidan kan du boka bord för upp till 8 personer. Är ni 9 eller fler ber vi er skicka en bokningsförfrågan.