thumbnail mobile

Nio sjötungor – nio dagar

Varmt välkommen till Teatergrillen i april för att hylla det gastronomiska arvet efter vår grundare, Tore Wretman, med konceptet ”Nio sjötungor under nio dagar”. Under dessa kvällar står sjötungan – en av Wretmans absoluta favoritråvaror – i centrum, där vi erbjuder en ny, exklusiv rätt med sjötunga varje kväll från 17:00 under nio dagar.

 

Årets meny:

Med reservation för eventuella förändringar i meny och pris.

 

Tisdag 8 april: Sole Saint-Germain

Helstekt sjötunga toppad med mie de pain och örter, serveras med stekt pommes parisienne och sauce béarnaise

795 kr

 

Onsdag 9 april: Sole au champagne

Champagnepocherad hel sjötunga serveras med löjrom, champagnevelouté och pilaffris

845 kr

 

Torsdag 10 april: Sole Walewska

Vinpocherad sjötungafilé med hummersås, hummer och pommes duchesse

865 kr

 

Tisdag 15 april: Sole à la Normande

Helstekt sjötunga med pocherat ostron, blåmusslor, champinjoner, räkor och sauce Normande

835 kr

 

Onsdag 16 april: Filets de sole Lady Egmont

Bakad sjötungafilé, svampduxelle, grön sparris, vitvinssås och potatispuré

795 kr

 

Torsdag 17 april: Sole Marguerite

Sjötungafilé pocheras i sherry och vermouth, serveras med sås Marguerite och pilaffris

815 kr

 

Tisdag 22 april: Sole avec coquilles Saint-Jacques

Sjötungafilé med kammusslor, inkokt vit sparris och beurre blanc med forellrom

845 kr

 

Onsdag 23 april: Sole à la bordelaise

Grillad hel sjötunga med sauce bordelaise monterad med rökt märgben, toppmurklor och smörstekt potatis

815 kr

 

Torsdag 24 april: Sole Parisienne

Vitvinspocherad hel sjötunga med champinjoner, svart tryffel, kräftstjärtar och smörsås

865 kr

 

Evenemanget äger rum den 8–10, 15–17 och 22–24 april från kl. 17:00. Boka ditt bord idag, sås ses vi i april för att njuta av den fantastiska sjötungan.