Hero banner Hero banner

Konsten

Kultur i allmänhet och konst i synnerhet har alltid haft en central plats på Teatergrillen. Vår konstsamling har genom åren kurerats till en eklektisk blandning av spännande verk som berör betraktaren emotionellt och väcker tankar som stannar kvar.

Skulptur

preview image
Artist: Anna LinderstamMedia: FotografiDate: 2023

Anna Linderstam på Teatergrillen ”From the play of my mouth/ Talade suggestioner”

På Teatergrillen visas fotografiska porträtt av kvinnor under hypnos och utandningar gestaltade i glas. Porträtten är fotograferade vid olika sessioner med hypnotisör. Bilderna visar ögonblick av förändring, övergångar som tar individen från ett fysiskt eller psykiskt tillstånd till ett annat. Utifrån ett manuskript Linderstam skrivit, reagerade kvinnorna på hennes ord genom talade suggestioner.
preview image
Artist: Stefan OttoMedia: MåleriDate: 2023

Stefan Otto ”Sticky tape & Icky delights”

Stefan Ottos konstnärliga resa är präglad av en mångsidig utbildning, gränsöverskridande utforskning och ett engagemang för att omsätta personliga reflektioner till fängslande visuella berättelser. Född 1969 har Otto etablerat sig som en samtidskonstnär med en karriär som satt en prägel på Stockholms konstvärld genom sina olika mångfacetterade uttryck. Med erfarenheter som spänner över kontinenter och olika medier vittnar Ottos arbete på kraften i intuition och tvärvetenskaplig innovation.
preview image
Artist: Tyra von ZweigbergkMedia: MåleriDate: 2021

Tyra Von Zweigbergk visar ”Men då får du lova det.” på Teatergrillen

Tyra von Zweigbergk (1973) är en framstående illustratör, författare grafisk formgivare, designer och konstnär. Hon är regelbunden gästlektor vid Konstfack, Sveriges största konstnärliga högskola inom konst, design och konsthantverk. Hon har varit generalsekreterare för International Council of Design (ico-D). Hon har även varit ordförande i Svenska Tecknare (Föreningen för svenska illustratörer och grafiska formgivare). Hon är utbildad vid Beckmans College of Design och bor och arbetar i Stockholm. Tyras senaste stora utställning var på Fullersta Gård “Be careful in April, July will be safe”.
preview image
Artist: Klara KristalovaMedia: MåleriDate: 2022

Utställning Klara Kristalova

Med titlar som Up in Smoke, In Full Bloom, Uggla, Mistress och Stjärnan kryper sig Klaras värld in på Teatergrillen. Klara visar stengods skulpturer, målningar, teckningar och grafik i Teatergrillens matsal och Bar. Vissa verk smyger sig in i fönsternischer, men andra hängs på väggar för att påminna om Klaras briljanta målningar och teckningar som ibland inte fått lika mycket uppmärksamhet som hennes skulpturer (på Kungl. Konsthögskolan. gick hon grafiklinjen). Eftersom Teatergrillen tjatade på Klara så gick hon med på denna utställning och en till orsak är att hon gillar att visa sina verk i oväntade sammanhang och är glad att konsten inte bara visas i ”den vita kuben”. Så passa på att komma och se Klaras verk i en miljö där hon gillar att de överraskar. Om ni vill se mer av Klara är hon nu aktuell på Hayward Gallery (London) med en utställning som pågår fram till början av januari. I denna konsthall kan man kliva in i ett rum där Klara Kristalova har skapat ett eget universum och hennes skulpturer presenteras i en helt underbar omslutande installation. I denna installation har hon lyckats utmärkt med att brotta ner den vita kuben. Klara Kristalova kommer även ställa ut på Lehmann Maupin i London i juni. Klara Kristalova är representerad av Galleri Magnus Karlsson. Teatergrillen tackar galleriet för fint samarbete. Klara Kristalova är född 1967 i Prag, och bor och arbetar utanför Norrtälje. Hon studerade vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm (1988–1993). Kristalova etablerade sig med ett antal utställningar och offentliga uppdrag i Sverige innan hon blev internationellt erkänd i slutet av 2000-talet. Klara utbildades vid grafiklinjen på Kungliga Konsthögskolan, men har idag gjort sig känd för skulpturer, framför allt för målade glaserade porslinsskulpturer. Hon blev ledamot av Konstakademien 2012.